Rabu, 13 November 2013

Minta Maaf Sangat - Sangat!

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Hye korang semua! post hari ni saya cuma bagitau korang yang saya minta maaf sangat2 sebab dah lama sangat tak update apa2 berita pasal Shiro..minta maaf ye! bulan lepas saya busy dengan PMR, lepas tu busy dengan peperiksaan akhir tahun pulak..maklumlah, sekolah agama mmg ada final exam..tapi agama jelah..akademik takde dah..memang saya minta maaf sangat2 pasal ni ye! InsyaAllah bila saya ada masa, saya akan cuba untuk tulis banyak lagi cerita2 pasal abg Shahrol dan juga abg Ajak ye! mesti korang rindu sangat2 kat Shiro kan? hehe..saya ni sekarang barulah ada banyak masa free sebab semua peperiksaan dah habis..lagipun tinggal 2 hari je lagi sekolah kan? esok ada penyerahan keputusan UPSR pulak..kepada semua Shironattors, Sharolians and AjakLovers yang UPSR tahun ni, all the best ok! kalau dapat 5A, Alhamdulillah...kalau gagal, tak bermakna akan gagal selama-lamanya kan? berusaha lagi bersungguh-sungguh untuk SPM pulak ye..InsyaAllah.. :D PMR dah tak ada kan..saya lah calon PMR yang terakhir tahun ni..haha..nasib baik lah sempat ambik PMR..

Oklah..sampai disini sahaja ye..lagi sekali saya minta maaf sangat2 sebab semua ni! harap korang maafkan saya ok! InsyaAllah cerita baru akan datang! esok saya sekolah, petang mungkin boleh kot..tak pasti lagi..apa2 pon, saya akan teruskan post cerita pasal Shiro ok! Amin! :D


Kepada semua Shironattors, Shahrolians and AjakLovers, I am sooooooooo sorry!

Assalamualaikum! ^_^ #Choy

Jumaat, 30 Ogos 2013

Jangan Lupa Super Spontan 2013!

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Aloha everyone! apa khabar sekarang..Alhamdulillah sihat...agak2nye apa lah perasaan korang sekarang ni ek? yelah kan...malam ni kan akan disiarkan Super Spontan 2013 untuk minggu pertama..yeah!! tak sabarnye kan! >_< saya sendiri pon tak sabar tau..excited sangat nak tengok abang Ajak..hehe..mesti Shironattors pon excited jugak sekarang ni kan...menunggu dengar sabarnye sampai pukul 9 malam ni...sabo jelahhhhhh.. ^_^

Satu perkara yang saya lupa nak bagitau korang pasal Super Spontan 2013 nih..dekat post saya yang sebelum ni kan..yang pasal Super Spontan tu, masa saya tulis post tu saya tak tau lagi siapa yang jadi pengacara..sekarang ni baru lah saya tau..korang pon nak tau ke? ok..pengacara untuk Super Spontan kali ni ialah Ray dan Haniff...kenal kan? penyampai radio Era FM lah..yang JoHaRa Pagi Era tu..dieorang berdua lah jadi pengacara nye...

Ape pendapat korang tentang pertukaran pengacara ni? korang suka ke tak suka? kalau saya lah kan..suka ada, tak suka pon ada gak..sebab nye rahsia ek...hehe..ikut pendapat korang lah ek..setiap orang pendapat dia lain2 kan...hehe

Anyway, sebelum saya mengakhiri post yang pendek ni...saya nak ambil kesempatan untuk mengucapkan selamat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 56! Merdeka! haha..tiba je semangat ni... xD
Ok lah..Assalamualaikum semua..BYE! #Choy

Sabtu, 24 Ogos 2013

Super Spontan Musim Ke-2

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh semua..apa khabar Shironattors di luar sane, sihat tak? saya baru je lepas bukak facebook kejap tadi..scroll2 ke bawah lepas tu ternampak post tentang Super Spontan 2..jadi, untuk post kali ni saya akan menceritakan pasal cerita baru ni lah..best kan akhirnye Super Spontan buat jugak Super Spontan musim baru punya..peserta pon mesti lah baru2 kan..hehe..tapi Super Spontan 2 ni akan menggembirakan para2 AjakLovers je..mintak maaf ye Shahrolians...abang Shahrol tak ade untuk musim 2 nih..abang Ajak je ade..sedihnyeee kan.. :'( sabo jelahhhh..


Untuk Super Spontan 2 ni...iklan dia memang dah ade kat Astro Warna..tapi saya tak ingat bila cerita ni akan bermula..nak dekat dah ni..pengacara dia pon saya tak tau siapa..mungkin orang yang same kot..tapi kalau Jozan jadi pengacara kan best...setuju tak?? hehe..kalau tak setuju tak ape..ni pendapat saya je lah..
ok..Super Spontan 2 ni macam biasalah, ade 2 kumpulan yang akan bertanding...tapi nama kumpulan ni lain..kelakar pulak tuh..nama kumpulan dia Ketam Konfius dengan Semut Sentap..pelik2 nama kan? haha..memang kena pakai name binatang kot...siapa pulak peserta2 baru dari kumpulan ni? nak tau? ada peserta baru tapi ada jugak peserta yang lame masuk sekali lagi..


Biar saya senaraikan peserta2 dari kumpulan Ketam Konfius dengan Semut Sentap ye..

Ketam Konfius - Nabil, Suhaimi, Along, Yus, Shuib, Munir dan Almy Nadia
Semut Sentap - Johan, Jep, Ajak, Tauke, Rahim R2, Eko Saywho dan Norkhiriah

Apa pendapat korang tentang peserta2 yang baru tu..bagi korang lah kan, best ke tak best? kalau bagi saya...saya rasa best lah sebab ade abanag Ajak dengan ramai lagi peserta baru yang lain..kepada Jeppers dan Shuibians mesti tengah happy gila kan bila abang Jep ngan abang Shuib pon masuk..kenape lah abang Shahrol tak masuk lagi sekali ek? kalau abang Shahrol masuk kan best..masuk geng Shuib lawan dengan kembar dia sendiri, abang Jep..hehe..tapi dah nak buat macam mane kan..tak ape lah..abang Ajak ade pon bagus jugak lah..korang sokong kumpulan mana agaknye ek? kalau saya, mestilah saya sokong kumpulan Semut Sentap..sebabnye ade abang Ajak..korang doakan lah agar abang Ajak tak tersingkir awal...InsyaAllah abang Ajak akan terus kekal sampai final..hehe..Amin..korang pon komen lah kat bawah ni kumpulan mana yang korang suke..jom kita tengok berapa ramai penyokong2 Ketam Konfius dan Semut Sentap di luar sana...




Ni lah dia semua peserta2 Super Spontan yang baru..korang nak sape yang menang? saya nak abang Ajak menang! hehe.. Go abang Ajak!! X3


Ni ade cerita pasal Super Spontan dalam surat khabar Harian Metro hari Jumaat..saya pon tak tau pasal ni..gambar ni pon saya ambik dari page Super Spontan 2..

Oklah..sampai sini sahaja lah post saya untuk kali ni..esok dah sekolah jadi mungkin kurang sikit post..mintak maaf ye..InsyaAllah bila ade mase nanti saya akan post lagi cerita2 pasal Shiro..Assalamualaikum semua..BYE! #Choy

Eh lupa pulak..sebelum saya mengakhiri post ni..saya mengambil kesempatan untuk promote page Super Spontan 2 ye..korang sudi2 lah like page2 kat bawah ni..

Super Spontan 2
Ketam Konfius
Semut Sentap

Abang Shahrol Waktu Muda!

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh semua..sihat tak Shironattors semua sekarang nih? hehe..saye Alhamdulillah, sihat je..ok..post kali ni bukannye ada cerita sangat pon..cuma saya saje nak share dengan korang ade gambar2 yang abang Shahrol upload kat facebook dia..gambar abang Shahrol masa muda..haha..nak tengok ke? meh sini saya tunjuk ok..




Apa pendapat korang agaknye ek? lagi handsome mase dulu ke ataupun sekarang nih? kalau bagi saya lah kan..saya lagi suke waktu sekarang kot..lagi2 style rambut abang Shahrol yang pacak2 tu saya suke sangat! :3 tapi tak bermakne dulu abang Shahrol tak handsome tau..muka tetap tak berubah kan..haha..jom kita tengok apa komen2 sesetengah Shahrolians di luar sane..hehe :P komen2 negatif tak kan diambil ye..lagipun saya rase takde pon komen2 yang negatif..kan22? ^_^


Ni lah dia antara komen2 yang saya ambik..mintak maaf ye gambar dengan namanye dipadam sebab takut tuan dia marah nanti..hehe..ni komen yang saye ambik dari group Shahrolians FC je..bukannye dari gambar yang dekat facebook abang Shahrol sendiri..sebab tu lah komen dia tak banyak..takpe kan? hehe..takkan sebab tu pon nak marah kot...haha..

Ok lah..tu je post utk hari ni...InsyaAllah kalau ada cerita baru pasal Shiro nanti saye akan share2 lagi dengan Shironattors semua ye..mintak maaf lah post nih pendek je..Assalamualaikum..BYE! #Choy

Jumaat, 23 Ogos 2013

Zapin Kpop By Shiro

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh semua..ape khabar Shironattors di luar sane? sihat tak? Alhamdulillah..hehe..ok..untuk post kali ni pulak, saye akan berkongsi dengan korang pasal lagu baru yang telah dicipta oleh abang Shahrol dengan abang Ajak sendiri..mesti ramai Shironattors yang dah dengar lagu ni kan? saye pon dah dengar..memang best sangat..tak ape, walaupon ramai yang dah dengar..ade jugak beberape yang tak berkesempatan nak dengar kan..post hari ni untuk saye kongsikan jelah lagu baru tu..tajuk lagu tu Zapin Kpop...tajuk dia simple je kan? macam tak best je tengok tajuk dia..eh2..belum dengar belum tau kan..don't judge a book by it's cover ok..bila korang dah dengar, baru lah korang akan tau betape bestnya lagu Shiro nih..

Ok...saye nak mengaku sikit nih..mula-mula saye tgk tajuk lagu nih, saye sendiri pon tak suke...bukan ape..sebabnye saye ni tak suke kpop..kalau nak dikatakan saye ni memang benci kpop..jadi bile ternampak je perkataan 'kpop' tu, terus macam takde mood je nak dengar..dan akhirnye..lepas dah dengar dalam 10 kali..hehe..saye terus jadi melekat dengan lagu nih...best rupenye! jadi, ambik lah pengajaran dari pengakuan saye tadi tu ok..hahaha! xD dah2..lagi satu sebab kenape saye suka lagu ni ialah...sebab Zapin Kpop ade banyak autotune..korang ade perasan tak suare macam robot sikit tu mase part Ajak nyanyi..saye ni dah lah memang suka giler lagu yang ade autotune..jadi makin best pulak lagu tu tau..kalau korang tak percaya, korang dengar lah sendiri..ni saye ade bagi video dia ye..


Ni lah dia lagu Zapin Kpop..tapi saye nak mintak maaf lah ye sebab buat mase sekarang ni lagu Zapin Kpop tak ade lagi Music Video...cuma ade video lirik dia je..InsyaAllah Shiro buat MV lagu ni pulak lepas ni..lagi lah sukenye korang kan..hehe..saye pon suke! X3 

Itulah sahaje post untuk kali ni..mintak maaf lagi sekali kalau ade terkasar bahase atau ape2 jelah ye..Assalamualaikum semua! #Choy!

Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh semua..disebabkan blog ni dah lame terbengkalai dan tidak diusik, saye akan cuba utk majukan semula blog ni ye..mintak maaf lah kepada Shironattors semua ye..saye ni masih sekolah jadi susah sikit nak online selalu ni...sorryyyyyy :3



Ok..saye akan mulakan post pertama dengan cerita pasal movie pertama yang akan dilakonkan oleh dua orang ahli Shiro iaitu sape lagi kalau bukan abang Shahrol dengan abang Ajak..hehe..nama movie ni 'Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang' bila baca sinopsis dia, mesti korang akan rase tak sabar nak tengok cerita ni kan? lagi2 semua Shahrolians dengan AjakLovers kat luar sane tu.. xD dan lagi satu, filem ni jugak akan dibintangi oleh Ustaz yang sebenar tau! nak tau sape?? Ustaz Azhar Idrus, penceramah yang popular tu lah..best kan? hehe...saye ni dah lah minat dengar ceramah UAI ni...saye sendiri pon tak sabar nak tengok nanti..ni saya ade tuliskan sinopsis filem ni ye...sudi2lah bace!

> SINOPSIS <
Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang mengisahkan seorang pemuda iaitu Dadu (Shahrol Shiro) yang tidak mempunyai hala tuju hidup. Dia sering dibuang kerja dan tidak pernah serius dalam hidup.
Tinggal serumah pula dengan Muiz (Ajak Shiro) yang turut bergantung hidup kepadanya sedangkan Dadu juga penganggur. Apatah lagi pegangan agama mereka berdua, memang terpesong dan tidak pernah solat.
Bagaikan satu sinar, sepupu Dadu iaitu Hamzah (Along) datang bermalam di rumah sewa mereka  dan kedua - dua sahabat itu terpukul dengan perubahan baru Hamzah. Dia semakin mendalami agama dan bercerita mengenai aktivitinya sering mendengar ceramah ustaz di masjid kepada mereka.
Insiden itu terus membuka mata Dadu dan Muiz lantas sepakat untuk kembali ke pangkuan agama. Bagaimanapun, tidak semudah itu apabila dalam perjalanan mendengar ceramah di masjid, mereka diduga dengan pelbagai masalah.
























Haaa..apakah perasaan anda, Shironattors semua, lepas je dah bace sinopsis tadi? adakah anda tidak bersabar untuk tengok filem ni nanti? *tibe je buat ayat skema nih* -.-" hahaha! xD ehem2..ok..sambung balik..kalau korang nak tau..takkan setakat Shiro je yang berlakon dalam filem ni kan? mestilah ade pelakon2 popular yang lain jugak..antaranye ialah :

Pelakon Utama - Shahrol Shiro, Ajak Shiro
Pelakon - Along Eyzendy, Mikael Andre dan Zalif Sidek
Pengarah - Pierre Andre
Terbitan - Metrowealth Pictures Sdn Bhd (MIG)

Itulah dia pelakon2 yang lain ye..puas hati tak? mesti lah tak kan..bila lah agaknye filem ni nak keluar ek..tak sabar nak tengok kan..sabo jelahhhh..takpe lah..asalkan Shiro dah ade filem baru! tahniah abang Shahrol ngan abang Ajak!! baru je popular sebab dapat no.3 dalam MLM 2012, terus je dah popular..Alhamdulillah..Congratulation SHIRO! #BuddyzShiro #Shironattor #Shahrolian #AjakLover

Lastly, ni ade beberape gambar dari filem Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang..ENJOY! X3































































































OK! Nampaknye itu sahaje lah gambar2 yang saye penat cari kat Facebook..saya tamatkan post kali ni ok..InsyaAllah ade masa nanti saye akan bercerita lagi pasal Shiro..Assalamualaikum semua! BYE! #Choy
^_^

Sabtu, 22 Disember 2012